Tužiteljstvo BiH

Podignuta optužnica protiv pet osoba zbog prikrivanja dokaza u slučaju "Memić"

Optužnica je podnesena protiv Zijada Mutapa, Alise Ramić (ranije Mutap), Hasana Dupovac, Josipa Barića te Muamera Ožegovića.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 07. 2021. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podignuta je optužnica protiv pet osoba zbog organiziranog kriminala i sprječavanja otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako ističu, optužnica je podnesena protiv Zijada Mutapa, Alise Ramić (ranije Mutap), Hasana Dupovac, Josipa Barića te Muamera Ožegovića.

Optuženi se terete da su, u periodu od 8. veljače 2016. godine, pa nadalje, pristupili skupini za organizirani kriminal, formiranoj od strane Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić, zadobio teške tjelesne ozljede uslijed kojih je i preminuo.

U optužnici se navodi kako su optuženi vršili prikrivanje dokaza i počinitelja fingiranjem dokaza, prikrivanjem njima poznatih činjenica te poduzimali radnje s ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Memić Dženan zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Zijad Mutap se tereti da je organizator kriminalne grupe, dok Alisa Ramić tvrdi kako ima amneziju te se ne sjeća što se dogodilo s Dženanom Memićem. 

Kopirati
Drag cursor here to close