Tužiteljstvo BiH

Podignuta optužnica protiv inspektora SIPA-e za iznudu i zloupotrebu položaja

Tijekom istrage evidentirano je sastajanje optuženih u dva navrata s navedenim osobama te preuzimanje novca u ukupnom iznosu od 3.500 eura.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 02. 2019. u 08:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Darka Marčetića, rođenog 1974. godine u Prijedoru, uposlenog kao istražitelj u Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e, RK Banja Luka i Adnana Aličića, zv. “Ado“, rođenog 1979. godine u Ključu. 

Optuženi se terete da su stupili u kontakt s osobama s područja Ključa od kojih su zloupotrebom položaja iznudili novac kako bi posredovali u vezi s pošiljkom iz inozemstva, koja je sadržavala nedozvoljene supstance, a koja je upućena navedenim osobama. 

Također, terete se da su zloupotrebom položaja iznudili novac kako bi pružali navodnu zaštitu navedenim osobama od krivičnog gonjenja, zloupotrebom i predstavljanjem osobnih podataka i slika navedenih osoba koje je optuženi Marčetić pribavio nezakonitim pristupanjem bazi osobnih podataka IDDEA BiH

Tijekom istrage evidentirano je sastajanje optuženih u dva navrata s navedenim osobama te preuzimanje novca u ukupnom iznosu od 3.500 eura. 

Marčetić se tereti za kaznena djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, iznude i nedozvoljenog korištenja osobnih podataka, a Aličić za pomaganje u izvršenju kaznenih djela zloupotrebe položaja ili ovlasti i kaznenog djela iznude. 

Optužnica je upućena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close