Banja Luka

Pobjegao iz kućne izolacije, prekršio policijski sat i izazvao prometnu nesreću

Zabilježena je i jedna ekstremna situacija s obzirom da je jedna osoba imala prometnu nesreću u 2.30 sati i prekršila više propisa od zabrane kretanja, a ova osoba trebalo je da se nalazi u kućnoj izolaciji.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 03. 2020. u 12:16 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek imamo kontrolu nad postojećom situacijom, izjavio je danas Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

"Još uvijek možemo kontrolirati broj klastera, kontakte i vršiti sve mjere koje smo i do sada radili", kazao je Radojičić.

U Banjaluci je do sada registrirano 45 osoba pozitivnih na koronavirus, u kućnoj izolaciji je 788 osoba, a pod 1.442 pod zdravstvenim nadzorom.

Nakon sjednice banjalučkog Stožera za izvanredne situacije rekao je da su obzirom da je od sinoć stupila na snagu naredba o zabrani kretanja od 20 sati, pripadnici MUP-a RS u Banjaluci kontrolirali oko 100 osoba tijekom noći, a da je zabilježena i jedna ekstremna situacija s obzirom da je jedna osoba imala prometnu nesreću u 2.30 sati i prekršila više propisa od zabrane kretanja, a ova osoba trebalo je da se nalazi u kućnoj izolaciji.

U vezi primjene republičkih i gradskih mjera, Radojičić je rekao da se primjenjuju restriktivnije mjere bilo kojeg nivoa.

"Po tom osnovu, od jutros pijace u Banjaluci ne mogu da rade", kazao je on.

Pojasnio je da na primjer veledrogerije i slične trgovine u Banjaluci ne mogu da rade po naredbi gradskog Stožera.

Zbog uvođenja policijskog sata, dragstorima i pekarama radno vrijeme je sa 22 sata skraćeno na 18 sati. Do promjena je došlo i u gradskom i prigradskom javnom prijevozu, pa sada posljednji dolasci moraju biti prije policijskog sata.

Rekao je i da će se održavati vjerske službe u redovnim terminima sa poduzimanjem mjera, kao što je održavanje distance i higijene u objektima.

Podsjetio je da osobe starije od 65 godina za pomoć mogu da se obrate na više linija, obzirom da su zajednice etažnih vlasnika zamoljene da pomognu starijim sugrađanima, a na raspolaganju su Centar za socijalni rad, Crveni križ za svoje korisnike, te telefonski broj kroz akciju "Niste sami" koji samo nedjeljom ne radi.

Kopirati
Drag cursor here to close