Paljevina

Pljačkaši iz Vitine u plamenu kod Čitluka ostavili auto za bijeg

Vijesti / Crna Kronika | 05. 07. 2017. u 16:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom srijede prijepodne izvršena je pljačka poslovnice Hrvatske pošte u Vitini kod Ljubuškog, gdje su tri maskirane osobe uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja otuđili određeni novčani iznos.

Nakon izvršenog razbojništva, počinitelji su se vozilom Seat uputili u smjeru Čitluka, potom su se na Tromeđi okrenuli na kružnom toku i uputili natrag u smjeru Ljubuškog.

Pri tome su skrenuli s glavne ceste na makadamsku cestu, i nakon nešto više od dva kilometra su zapalili vozilo kojim su bježali. Automobil je izgorio u potpunosti, a vatru su ugasili pripadnici vatrogasaca iz Čitluka.

Čak i oko 15:30 sati kada je ekipa portala Bljesak.info pronašla lokaciju zapaljenog vozila, mogla se vidjeti vatra u pojedinim dijelovima automobila. Mjesto događaja osiguravali su službenici Policijske postaje Čitluk, te Policijske uprave Ljubuški, gdje je urađen očevid.

Nije poznat otuđeni iznos novca, a nakon podmetanja požara, počinitelji razbojništva pobjegli su pješice. Meta razbojništva je vjerojatno bio novac od mirovina, jer od danas je krenula isplata mirovina za mjesec lipanj za područje Federacije BiH.

Također, pretpostavlja se da je zapaljeni automobil kojim su se pljačkaši koristili, u ponedjeljak ujutro otuđen u mostarskoj ulici kralja Tomislava.

Kopirati
Drag cursor here to close