Dvije i pol tone

Nevjerojatno: Mostarskim planinarima 'ukralo' kontejner

Nismo išli nekih petnaestak-dvadesetak dana na Bogodol, te se krađa vjerojatno dogodila u tom razdoblju.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 05. 2019. u 11:02 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Kontejner težak dvije i pol tone - Ilustracija

Stambeni kontejner, težak dvije i pol tone, u vlasništvu Planinarskog društva HPD Prenj 1933, ukraden je u mjestu Bogodol.

''Nismo išli nekih petnaestak-dvadesetak dana na Bogodol, te se krađa vjerojatno dogodila u tom razdoblju. Počinitelj je trebao imati kamion i dizalicu a trenutno želimo razglasiti informaciju o krađi u nadi da je neko od mještana primijetio ovaj kamion ili da je neka od kamera na privatnim kućama ulovila počinitelja'', rekao je za Bljesak.info Miroslav Mihalj, član ovog planinarskog društva.

Mihalj je istaknuo kako su kontejner planinari namjeravali urediti i postaviti u neko planinarsko područje, Čvrsnicu ili Prenj, da im služi za noćenje i boravak.

''Nabavili smo ga prije osam godina i plan je bio urediti ga, postaviti police i klupe kako bi služio planinarima. Jedan takav smo već uredili i postavili u planinsko područje'', objašnjava Mihalj.

Počinitelj je imao više pravaca kojim je mogao krenuti no pretpostavka je, kako govori Mihalj, da se odlučio za jedan od dva asfaltirana pravca.

''Više je pravaca kojim je počinitelj mogao krenuti, jedan je ovaj glavni prema Mostaru, kroz naselje Cim, drugi je preko Bila za Široki Brijeg i ta dva pravca su asfaltirana. No, tu je i put preko sela Crnač za Široki Brijeg i put za Drežnicu preko Vrdi'', govori planinar.

Čitav slučaj su prijavili i policiji, no vjeruju kako će veliku pomoć imati od mještana, jer je gotovo nemoguće da počinitelj 'prođe' nezapažen.

Kopirati
Drag cursor here to close