Novo Sarajevo

Plaćene ubojice uhićene u Sarajevu: Policiji priznali da su došli nekog ubiti

Vijesti / Crna Kronika | 20. 09. 2017. u 11:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica plaćenih ubojica iz Srbije i Crne Gore uhićeni su u Sarajevu, objavio je Žurnal navodeći kako su uhićeni na području općine Novo Sarajevo, a kod njih su pronađeni automatski pištolji s prigušivačima.

Kako je objavio Žurnal, uhićeni su Marko Gojčević iz Bara i Der Čaba iz Subotice.

Prilikom saslušanja u MUP-u Kantona Sarajevo priznali su da su došli u Sarajevo da izvrše ubojstvo, ali nisu otkrili tko je naručitelj ubojstva niti koga su trebali likvidirati. Istražni organi sumnjaju da se ova dvojica ubojica dovode u vezu s kriminalnom grupom Nasera Keljmendija, te zemunskim klanom.

Baranin Marko Gojčević poznata je osoba u kriminalnom miljeu u Crnoj Gori. Bio je osumnjičen za pokušaj ubojstva kriminalca Edmonda Mustafe. Policija sumnja da bi dolazak u Sarajevo mogao imati veze sa serijom eksplozija koje su se proteklih mjeseci događale u Baru. Prema informacijama Žurnala, Gojčević je blizak Jovanu Klisiću, kriminalcu koji je bio član kriminalne skupine Baranina Armina Mušeta Osmanagića, koji je ubijen u rujnu 2014. godine. Policijski organi u Crnoj Gori tada su sumnjali da su Osmanagića ubili pripadnici kriminalne grupacije iz BiH.

U vezu s njegovim ubojstvom dovodio se mostarski taksista Božidar Cicmil, koji je pred svojim kućnim pragom u Mostaru ubijen u listopadu 2015. godine. Cicmilove ubojice do danas nisu pronađene.

Der Čaba poznat je u javnosti kao plaćeni ubojica. On je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Ubojstvu je, prema pisanju srbijanskih medija, prethodio sukob oko utjecaja na novosadskom narko-tržištu.

I Čaba i Gojković trenutno se nalaze u pritvoru u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close