Mostar-Blagaj

Istraga utvrdila: Pješak nije nastradao u prometnoj nesreći

Iako su prve informacije ukazivale da je automobil udario pješaka na cesti Mostar-Blagaj i pobjegao, istraga je pokazala da smrt pješaka nije nastupila nesrećom
Vijesti / Crna Kronika | 08. 06. 2021. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali da je smrt pješaka J.Š. na cesti Mostar-Blagaj nastupila u prometnoj nesreći, saznaje Bljesak.info iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Naime, prve informacije objavljene od strane MUP-a HNŽ-a 28. svibnja ukazivale su da je automobil udario pješaka i pobjegao s mjesta nesreće, no daljnjom istragom, uspostavilo se da nema tragova nesreće.

''Izvršen je očevid na licu mjesta od strane Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a i dežurne tužiteljice. Provodi se niz operativnih istražnih radnji, izvršena je i obdukcija tijela osobe J.Š. no Tužiteljstvo još uvijek nije zaprimilo nalaz obdukcije bit će dostavljen naknadno'', rekla je za Bljesak.info Ana Rajič glasnogovornica županijskog tužiteljstva

Kada se zaprimi nalaz obducenta, dodaje Rajič, znat će se točne okolnosti pod kojima je nastupila smrt.

''Dosadašnjim radom policije i vršenjem očevida na licu mjesta nisu nađeni tragovi koji bi ukazivali da bi smrt nastupila posljedicom prometne nezgode. Policija i dalje radi na rasvjetljavanju slučaja'', kazala je Rajič.

Inače, u biltenu MUP-a HNŽ-a navedeno je da se 27. svibnja 2021. godine, oko 23.00 sata, dogodila prometna nezgoda u mjestu Posrt, na putu Mostar-Blagaj.

U nesreći su, navedeno je tada u biltenu sudjelovali pješak Š.J. (1954.) i NN vozač s vozilom nepoznate marke koji je napustio mjesto nesreće. Pješak je smrtno stradao.

Na lice mjesta pozvani su Hitna pomoć i vatrogasci, a s događajem su upoznati kriminalistička policija i nadležni tužitelj.

Kopirati
Drag cursor here to close