Livno

Pismo zbog prometne: Policija štiti ministra

Perković navodi kako Mihaljević nije prijavio prometnu nezgodu, nego se udaljio…
Vijesti / Crna Kronika | 29. 01. 2020. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nedopustivo je, da Ministarstvo unutarnjih poslova javnost upoznaje o prometnoj nezgodi Darinka Mihaljevića na temelju krivotvorene zabilješke o dojavi prometne nezgode'', priopćila je Hrvatska lista za Livno navodeći kako ''ovakvo postupanje policije ima za cilj zaštititi ministra Darinka Mihaljevića, koji nije prijavio prometnu nezgodu''.

U otvorenom pismu Ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ-a, čelnik Liste Jakov Perković piše kako ''MUP HBŽ-a krivce za prometne nezgode štiti krivotvorenim službenim ispravama''.



''Ovakvo postupanje ukazuje na problem u funkcioniranju MUP-a HBŽ-a, što dokazuju kupljene diplome dužnosnika MUP-a, izdavanje lažnih potvrda o okolnostima stradavanju u ratu, nezakonita zapošljavanja članova obitelji i osoba s problematičnom prošlošću, krivotvorenje službenih dokumenata MUP-a i potpisa ravnatelja Policije, zaštita osoba koje su otuđile arhivu HVO-a, neki su od problema MUP-a.     

Perković navodi kako Mihaljević nije prijavio prometnu nezgodu, nego se udaljio s mjesta nezgode suprotno odredbama čl. 161. st. 2 i 3. Zakona, a da prije udaljavanja nije fotografirao položaj vozila i mjesto prometne nezgode iz veće i neposredne udaljenosti, nije fotografirao oštećenje na vozilu i nije popunio i potpisao Europsko izvješće o nezgodi s oštećenom osobom.

''Darinko Mihaljević je počinio više prekršaja iz Zakona, zbog čega treba snositi prekršajne sankcije i političku odgovornost, jer je mogao ugroziti živote dvoje male djece, koja su se nalazila u vozilu bez nadzora roditelja… Kao jedini očevidac prometne nezgode prišao sam vozilu u kojem se nalazila vozačica s dvoje djece, koju sam upoznao o detaljima prometne nezgode. U tom momentu na mjesto prometne nezgode se vraća Darinko Mihaljević, koji nepropisno zaustavlja vozilo, izlazi iz vozila, ide prema meni, prijeti i upućuje uvredljive riječi „Bog ti mater j…, što se imam ja u ovo miješati, ja ću ga zapamtiti i sl.“. Nakon ovih prijetnji udaljavam se od ministra i putem telefona policiji prijavljujem prijetnje i prometnu nezgodu'', navodi se, između ostalog u pismu.  

Kopirati
Drag cursor here to close