Svađa

Pastir optužen da je gazdu ubio pepeljarom zbog rakije

"U pitanju je najmanje šest udaraca keramičkom pepeljarom u glavu", navedeno je u optužnici.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 06. 2020. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pastir Uroš Šuvira (38) optužen je da je u mjestu Gornje Ratkovo, zaselak Bosančići, općina Ribnik, Zdravka Bosančića (87), kod kojeg je radio kao čuvar stoke, ubio pepeljarom i šakama.

Sudac za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banja Lci potvrdio je protiv Šuvire optužnicu koju je podiglo banjalučko Okružno javno tužiteljstvo.

Šest udaraca

Šuvira je optužen da je 26. siječnja, oko 22 sata, starca u njegovoj kući, nakon kraće svađe, u namjeri da ga ubije, više puta udario šakama i keramičkom pepeljarom po glavi i tijelu.

"U pitanju je najmanje šest udaraca keramičkom pepeljarom u glavu", navedeno je u optužnici.

Starcu su na taj način nanesene brojne ozljede. Jedna je, recimo, u vidu uzdužne rane desno tjemenopotiljačno, dužine oko sedam centimetara. Imao je i obostrane višestruke prelome gornjovilične kosti s pomjeranjem prelomljenih ulomaka. Utvrđene su mu i ozljede nosa u vidu krvnog podljeva s višestrukim prijelomom nosnih kostiju s pomjeranjem prelomljenih ulomaka. Utvrđen mu je i prelom nosne pregrade, ali i ozljede u vidu krvnih podliva čeono i sljepoočno obostrano. Imao je nesretni starac i prijelom rebara sa desne strane - od 5. do 9. rebra.

Osim toga, optužen je Šuvira i da je Bosančića stezao šakama po vratu, nanijevši mu ozljede u vidu obostranog prijeloma gornjeg roga štitaste hrskavice.

Kriva je rakija

Zbog ozljeda glave, kako je utvrđeno istragom, kod starca je došlo do obilnog krvarenja ispod meke moždane opne i krvarenja u moždane komore, te oštećenja za život važnih moždanih centara. Sve to je za njega bilo kobno.

"Usljed tih ozljeda je oko 22 sata nastupila smrt", zaključuje se u optužnici.

Nakon ovog zločina, koji je zgrozio okolno stanovništvo, uviđaj je obavio dežurni tužitelj, zajedno s policijom. Pokrenuta je istraga, a Šuvira uhićen.

Kako su ranije ispričali mještani, starac i čoban su se, navodno, kobne večeri posvađali zbog rakije.

Bosančić je, po riječima mještana, bio dobar, miran i fin čovjek s kojim nikada nisu imali probleme. Dodaju da je Bosančić bio čestit domaćin, da je radio kao podvornik u seoskoj školi i nikada ni sa kim nije imao problema. Kako kažu, Šuvira je neko vrijeme čuvao ovce kod Bosančića, pišu Nezavisne. 

Kopirati
Drag cursor here to close