Akcija River

Palo pet krijumčara: Prebacili 315 migranata preko BiH u EU

Uhićeni su organizirano iz Srbije, preko Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, Sloveniju i druge zemlje Europske unije krijumčarili državljane zemalja visokog migracijskog rizika.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 09. 2019. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet državljana BiH lišeno je slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ''organiziranje grupe ili udruženja radi izvršenja krivičnog djela krijumčarenja migranata'', a u vezi s krivičnim djelom ''krijumčarenje ljudi'', priopćila je Granična policija BiH.

Naime, uhićeni su organizirano iz Srbije, preko Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, Sloveniju i druge zemlje Europske unije krijumčarili državljane zemalja visokog migracijskog rizika.

Kako se navodi, policijski službenici Granične policije BiH u suradnji s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, posredstvom EUROPOL-a, 9.9.2019. godine, na području Kozarske Dubice, Kostajnice, Novog Grada i Prijedora realiziraju Međunarodnu operativnu akciju River. Službenici obavljaju pretres na pet lokacija.

Pripadnici GPBiH tijekom provođenja akcije dokumentirali su krijumčarenje najmanje 315 migranata kojima su članovi organizirane kriminalne grupe uzimali po 1.000 eura i time stekli značajnu protupravnu imovinsku korist. Prilikom pretresa oduzeti su predmeti koji će se koristiti kao dokazi u krivičnom postupku i novac u vrijednosti 2.250 eura.

Aktivnosti akcije River u BiH realiziraju se pod nadzorom Tužiteljstva i Suda BiH. Istovremeno, pripadnici MUP-a RH-a obavljaju pretrese objekata na području Hrvatske koje koriste osobe koje su u suradnji s osumnjičenim iz BiH krijumčarili migrante.

Kopirati
Drag cursor here to close