Busovača

Pale 'prekucane' šasije

Također, oduzeta je dokumentacija za motorna vozila koja se može dovesti u vezu izvršenja predmetnih krivičnih djela.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 07. 2020. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, dana 14. srpnja poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva Fenix u cilju dokumentiranja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ iz člana 340., a u vezi s krivičnim djelima „Prijevara“ iz člana 294., „Krivotvorenje isprava“ iz člana 373., “Utaja iz člana 290., „Zloupotreba položaja ili ovlašćenja“ iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, izvršene su službene radnje pretresa auto-otpada na području Srednjobosanskog kantona – općina Busovača, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više šasija motornih vozila za koje postoje osnovi sumnje da je na istim izvršeno krivotvorenje brojeva.

Također, oduzeta je dokumentacija za motorna vozila koja se može dovesti u vezu izvršenja predmetnih krivičnih djela.

Federalna uprava policije podsjeća kako je u prethodnom razdoblju oduzeto je više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih krivičnih djela, te su poduzete druge aktivnosti na dokumentiranju grupe osoba koje su se međusobno udružile s ciljem vršenja krivičnih djela i stjecanja protupravne imovinske koristi, na način da su  prethodno jasno isplanirali i pripremali nabavku, uvoz, transport, prodaju, leasing uslugu/kreditiranje i otuđenje određenog broja motornih vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close