Uhićeni na granici

Pakistanci krijumčarili migrante u BiH

Dvojica državljana Pakistana lišena slobode zbog krijumčarenja migranata
Vijesti / Crna Kronika | 09. 04. 2021. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 8. travnja 2021. godine, u ranim jutarnjim satima, lišili su slobode dvojicu državljana Pakistana, nakon što su otkriveni u pokušaju krijumčarenja 13 muških punoljetnih osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno na području općine Zvornik, u mjestu Tršić kada su pripadnici ove jedinice uočili i zaustavili čamac koji je plovio rijekom Drinom iz Republike Srbije prema teritoriju BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH i prema naredbi suca za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres dvije osobe koje su upravljale čamcem, osumnjičene za činjenje kaznenog djela „krijumčarenje osoba“. Čamac kojim su krijumčareni migranti, kao i drugi dokazni materijali koji potiču iz činjenja krivičnog djela su privremeno oduzeti.

Dva osumnjičena državljana Pakistana, jutros su (9. travnja 2021.), uz Izvještaj o krivičnom djelu, predati tužitelju Tužiteljstva BiH na daljnje postupanje, dok su krijumčareni migranti koji su izjavili da dolaze iz Pakistana predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Podsjećamo da su pripadnici JGP Zvornik, 2 aprila 2021., na istom mjestu spriječili krijumčarenje državljana Pakistana i Afganistana, a za to krivično djelo su, također, osumnjičeni državljani Pakistana, priopćeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close