Na tri godine

Pakistanca se zbog dilanja potjeruje iz BiH

Osobi je određena mjera i stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracijski centar.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 05. 2020. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za poslove sa strancima u utorak je izrekla mjeru protjerivanja državljaninu Pakistana sa zabranom ulaska i boravka ne teritoriji BiH u razdoblju od tri godine, zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Osobi je određena mjera i stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracijski centar.

Naime, u ranijem razdoblju pripadnici Službe za poslove sa strancima i Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona zajedničkim aktivnostima pronašli su državljanina Pakistana koji se dovodi u vezu sa kaznenim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Od strane nadležnog suda državljanin Pakistana je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci radi počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Stav 1. KZ FBiH, koju je osoba izdržavala u kazneno popravnom zavodu poluotvorenog tipa u Bihaću.

Od strane Službe za poslove sa strancima navedenom licu je utvrđen identitet, te se poduzimaju dalje mjere i radnje radi njegovog udaljenja u zemlju porijekla.

Služba će i u sljedećem razdoblju kontinuirano poduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sustavu BiH, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Kopirati
Drag cursor here to close