UNO BiH

Otkriveni nelegalni duhan i sportska oprema vrijedni 32.000 KM

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 32.000 KM.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 01. 2018. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH su u dvije odvojene akcije oduzeli duhan i sportsku opremu u vrijednosti 32.000 KM.

Tijekom kontrole na cestovnoj komunikaciji Brčko-Šamac, u teretnom motornom vozilu otkrili su robu stranog porijekla bez zakonom propisane dokumentacije.

''Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, su tom prilikom koristeći stečeno znanje putem programa EXBS, kao i specijalističku opremu za pregled vozila, pronašli i oduzeli razne tenisice, farmerke i majice'', priopćeno je iz UNO.

Također, na osnovu višemjesečnog operativnog rada, službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Tuzla, su prilikom kontrole putničkog motornog vozila, a postupajući u skladu sa instrukcijama Tužiteljstva BiH, otkrili  i oduzeli 120 kg sitno rezanog duhana, od osobe inicijala S.Ć.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 32.000 KM, a protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Kopirati
Drag cursor here to close