Pripadnice LGBT populacije

Otkriveni detalji: Djevojke u Sarajevu napao vehabija

Očevici navode kako su ih dva muškarca pratila u želji da im naude jer su se držale za ruke, a nedugo nakon napada su pobjegli.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 04. 2019. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak navečer u Sarajevu se dogodio napad na dvije djevojke za koje se smatra da su pripadnice LGBT populacije. Djevojke su napale dvije muške osobe koje su trenutno u bijegu.

Držale se za ruke

"Obaviješteni smo da je kod Sarajevo City Centra došlo do fizičkog napada na dvije ženske osobe. Napala su ih dva nepoznata muškarca za kojima je pokrenuta potraga", potvrđeno nam je iz MUP-a KS. Navedeno je da je jedna djevojka lakše povrijeđena, dok je druga zadobila udarce u predjelu glave, te je objema ukazana medicinska pomoć, doznaje Slobodna Bosna.

Očevici navode kako su ih dva muškarca pratila u želji da im naude jer su se držale za ruke, a nedugo nakon napada su pobjegli. Djevojke je pokušao obraniti muškarac kojeg su napadači pljunuli u lice. 

Pripadnici selefijskog pokreta

Prema informacijama do kojih je iz izvora bliskih istrazi došla Slobodna Bosna napadači su pripadnici selefijskog pokreta, a napadi su se događali čak dva puta. Prvi napad desio se još trećeg travnja u kasnim noćnim satima kada je jedan od napadača prišao istim djevojkama koje su se držale za ruke te ih počeo verbalno vrijeđati i naguravati. Čitav slučaj prijavljen je policiji, koja je napadnutoj djevojci, navodno, rekla da u svemu nema elemenata bilo prekršajnog ili krivičnog djela te je odbila bilo što učiniti.

Dva dana poslije, isti napadač, ovaj put u društvu još jedne osobe, kod Sarajevo City Centra je uočio isti par, koji su putom fizički napali, udarajući ih pesnicima u glavu, uslijed čega je jedna od djevojaka zadobila lakše tjelesne ozljede.  

Ovaj put policija je primila prijavu, a mi se nadamo da će što je prije moguće uhititi odgovorne te da će Kanton Sarajevo, zajedno sa svim svojim nadležnim institucijama, poslati jasnu i odlučnu poruku da će štititi sve građane u njihovom pravu da slobodno žive svoje živote.

Kopirati
Drag cursor here to close