Sud BiH

Osumnjičenoj za financiranje terorizma još 30 dana pritvora

Osumnjičena će, kako su naveli u Sudu BiH, u pritvoru ostati do 15. kolovoza ili do nove sudske odluke.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 07. 2021. u 18:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je, po prijedlogu Državnog tužiteljstva, produžen pritvor za 30 dana Seni Hamzabegović, osumnjičenoj za financiranje terorističkih aktivnosti.

Osumnjičena će, kako su naveli u Sudu BiH, u pritvoru ostati do 15. kolovoza ili do nove sudske odluke.

Tužiteljstvo je nedavno tražilo produženje pritvora za Senu Hamzabegović, navodeći kako se za budućih 30 dana, za koliko je produženje mjere zatraženo, očekuje okončanje istrage i podizanje optužnice.

Obrana je s druge strane predlagala da se pritvor zamijeni s izricanjem svih mjera zabrane.

Osumnjičenu su 11. svibnja 2021. na Tuzlanskom aerodromu uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Iz Tužiteljstva je tada priopćeno da su tijekom istrage prikupljeni dokazi da je sudjelovala, u više navrata, u prikupljanju i pružanju financijske pomoći za državljane BiH koji su boravili na stranim ratištima Sirije i Iraka, iako je znala da se navedene osobe bore na strani oružanih snaga takozvanog ISIL-a, uključujući formacije "Jahbet al-Nusra", "Al-Nusrah Front" i druge jedinice.

Pored toga, prema priopćenju Tužiteljstva, prikupljeni su dokazi da je osumnjičena u nekoliko navrata svome suprugu Muradifu Hamzabegoviću, koji se još uvijek u bijegu, prosljeđivala novac iako je znala da će on biti korišten za financiranje terorističkih grupa i njihovih aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close