Akcija 'Parti'

Osumnjičenima za nabavku i prodaju opojnih droga određen pritvor  

Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor za šest osoba.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 11. 2018. u 15:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta, Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor za šest osoba, uhićenih prije tri dana, zbog sumnje da su se na prostoru Distrikta i Maglaja bavili nezakonitom nabavkom i prodajom opojnih droga.

Nakon što su otkriveni u okviru policijske akcije kodnog naziva “PARTI” i u petak, 22. studenog, lišeni slobode, šest osumnjičenih ubrzo je ispitano u Tužiteljstvu Distrikta, koje je potom bez odlaganja podnijelo prijedlog Osnovnom sudu da im se odredi pritvor u trajanju do mjesec dana. Prijedlog je podnesen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a za određeni broj osumnjičenih i zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, sudionike, prikrivače, spriopćeno je iz tog Tužilaštva.

Sud je prihvatio prijedlog Tužiteljstva pa je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela prema osumnjičenim M.M. (45), G.B. (26), A.B. (42), E.M. (33), R.K. (43) i M.K. (33) određena mjera pritvora.  

Inače, Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH naredilo je provođenje istrage protiv ukupno 11 osoba zbog osnova sumnje da su od srpnja do studenog ove godine na prostoru Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Maglaja, u međusobnoj suradnji kao i pojedinačno, vršili nezakonitu nabavku i distribuciju marihuane, amfetamina (tzv. speed) i kokaina. Sumnja se da su nabavljali navedene opojne droge i u različitim ih količinama, osobno ili posredstvom trećih osoba, prodavali većem broju njima poznatih kupaca.

Po određivanju pritvora prema šest osoba, Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH nastavlja istragu u ovom predmetu u odnosu na svih 11 osumnjičenih usmjerenu na dokazivanje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close