Srbija

Osumnjičeni za ubojstvo obitelji Đokić policiji odao imena svojih pomagača

Nakon njegove izjave policiji uhićeno je još pet muškaraca, među kojima i sin samog Džonića.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 10. 2021. u 23:12 Bljesak.info
Uhapšene dvije osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom obitelji Đokić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Goran Džonić, osumnjičeni za ubojstvo obitelji Đokić, policiji je odao imena svojih pomagača, piše Blic.

Nakon njegove izjave policiji uhićeno je još pet muškaraca, među kojima i sin samog Džonića.

Dvojica privedenih su braća Konstantin i Kostadin Milošević, u selu Moravac poznatiji kao Jojke, dok je treći muškarac Marko Momčilović iz Žitkovca, bivši zaposlenik MUP-a iz Beograda koji je bio u zatvoru zbog razbojništva nakon čega mu je oduzeta dozvola za rad. Četvrti je, piše Blic, D.M. iz Ozrena.

Tabloid Objektiv piše da se sumnja da je uhićena petorka iskoristila Gorana Džonića jer je bio blizak s obitelji Đokić. Navodno su mu prijetili i ucjenjivali ga.

Najnovija vijest jest da je među uhićenima sin Gorana Džonića, dodaje Blic. Svi su uhićeni u Nišu, a Džonićev sin je bio vatrogasac kao i njegov otac. Drugi sin Gorana Džonića radi u vojsci.

Blic je snimio uhićenje dvojice od navedenih pet muškaraca, a uhvaćeni su u brzoj akciji u skupocjenom automobilu marke Porsche Cayenne, prenosi Index.hr.

Na hrpi novca i platnenoj vreći koji su iskopani u dvorištu jednog od sinova Gorana Džonića, osumnjičenog za otmicu i brutalan pokolj obitelji Đokić - Gorana, Gordane i Lidije, forenzičkom analizom utvrđeni su DNK tragovi ubojice i ubijenog Gorana Đokića, piše Blic.

To bi mogao biti ključan materijalni dokaz u istrazi ovog slučaja. Postojanje DNK dokaza osumnjičenog za ubojstvo i žrtve na novcu praktički povezuje ubojicu s novcem i dokazuje da je motiv ubojstva bila pohlepa, dodaje Blic.

Osumnjičeni za ubojstvo je, navodi Blic, sve unaprijed isplanirao.

Đokiće je presreo na skuteru 26. rujna oko ponoći, kad se obitelj automobilom vraćala u Aleksinac s večere na kojoj su bili kod majke Gorana Đokića u Moravcu. Još uvijek se ne zna je li ih na neki način namamio da ga prate do zabačenog dijela na području sela Moravac ili ih je tamo odveo pod prijetnjom pištoljem.

Blic neslužbeno doznaje da je ubojstvo počinjeno na krajnje brutalan način. Ubojica je, navodi taj list, prvo ubio Gordanu Đokić s dva hica - jednim u grudi, a drugim u glavu - i to pred očima njezine kćeri Lidije i supruga Gorana. Potom je ubio i Lidiju te na kraju svog bratića Gorana.

Nakon što ih je ubio, tijela obitelji Đokić je polio benzinom, koji je tu ranije donio i pripremio, a onda ih zapalio. Kada su tijela izgorjela gotovo do neprepoznatljivosti, odvukao ih je do grmlja, prekrio ih granama i tamo ostavio.

Kopirati
Drag cursor here to close