Bugarska

Osumnjičeni za ubojstvo novinarke pritvoren u Njemačkoj

Osumnjičeni je pritvoren u Njemačkoj, navodi se u izvješću. Navodno je napustio Bugarsku u nedjelju te otišao u Njemačku gdje živi njegova majka.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 10. 2018. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pritvorena je nova osoba osumnjičena u vezi s ubojstvom bugarske televizijske novinarke Viktorije Marinove, muškarac u dobi između 20 i 30 godina, objavio je list 168 Chasa, prenosi njemačka agencija dpa u srijedu.

Osumnjičeni je pritvoren u Njemačkoj, navodi se u izvješću. Navodno je napustio Bugarsku u nedjelju te otišao u Njemačku gdje živi njegova majka.

Televizijska postaja TVN objavila je da nije poznavao ubijenu novinarku.

Tijelo 30-godišnje novinarke pronađeno je u subotu nedaleko od rijeke u gradskom parku njezina rodnog podunavskog grada Rusea na sjeveru Bugarske. Tužitelji su izjavili da je bila silovana, pretučena i zadavljena.

Bugarski ministar unutarnjih poslova Mladen Marinov rekao je da zasad nema dokaza da je ubojstvo povezano s njezinim novinarskim radom.

Međutim, mediji su se usredotočili na njezini nedavni rad. Marinova je radila za tv postaju TVN iz Rusea koja je emitirala njezinu emisiju "Detektor". U svojoj posljednjoj emisiji 30. rujna predstavila je dva novinara koji su istraživali navodni slučaj korupcije vezano uz fondove EU-a. Rekla je da će njezina nedavno pokrenuta emisija provoditi slične istrage. 

Marinova, koja ima sedmogodišnju kćer, bila je uključena u istragu skupine bugarskih novinara o infrastrukturnim projektima koje financira Europska unija, a kojima su upravljale lokalne vlasti, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close