Obustavljena istraga

Osumnjičeni za terorizam dobio tri tisuće KM odštete

Peco pristao na nagodbu za naknadu štete
Vijesti / Crna Kronika | 28. 11. 2018. u 17:43 BIRN Justice Report

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Darko Peco, koji je skupa s više osoba bio uhićen zbog sumnje da su planirali izvršiti teroristički napad za Novu 2016. godinu, i protiv kojih je istraga obustavljena, pristao je na nagodbu s Pravobraniteljstvom BiH da mu se isplati naknada na ime nematerijalne štete.

Pravobraniteljstvo je ranije nagodbom, ukoliko odustane od zakonskih zateznih kamata iz tužbenog zahtjeva, Peci ponudilo iznos od 3.000 konvertibilnih maraka (KM) za vrijeme koje je proveo u pritvoru dok je bio pod istragom, piše BIRN.

Peco je na ročištu po njegovom tužbenom zahtjevu rekao da mu nijedan novčani iznos ne može nadoknaditi ono što je pretrpio, dodavši da se ne radi samo o mjesec dana pritvora, već i o dva mjeseca kućnog pritvora i godinu dana koje je proveo pod mjerama zabrane.

“Mene je sramota da tražim bilo što od države jer će porezni obveznici plaćati za nekog tko svoj posao nije radio kako treba”, naglasio je Peco.

Dodao je i kako je za čitav život obilježen, i da sada nema mogućnost da nađe posao iako perfektno govori strane jezike.

Pored Pece, u istom predmetu kodnog naziva “Rez”, u prosincu 2015. uhićeni su i mjesec dana u pritvoru proveli Elvir Muratović, Edin Tabaković, Kemal Murić, Semir Salković, Zulfo Alajbegović, Elvir Mašić i Adis Kešan. Više mjeseci su kasnije bili pod mjerama zabrane, a istraga protiv njih je obustavljena u prosincu 2016. godine.

Tužiteljstvo ih je sumnjičilo da su planirali teroristički napad koji je, kako je ranije navedeno, trebao biti izveden u Sarajevu za Novu 2016. godinu.

Nastavak pripremnog ročišta je zakazan za 3. prosinac.

Kopirati
Drag cursor here to close