Rodoljub Gajić

Osumnjičeni za pripremu i ubojstvo Slaviše Krunića predan tužiteljstvu

Osumnjičeni Rodoljub Gajić je radio na osiguranju kuće Slaviše Krunića.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 05. 2019. u 16:10 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rodoljub Gajić iz Banje Luke, djelatnik zaštitarske firme Sector Security, koji je uhićen u petak na području tog grada zbog sumnje da je sudjelovao u pripremanju i izvršenju ubojstva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaju ubojstva Gorana Ilića, predan je nadležnom tužiteljstvu.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) su priopćili, uz navođenje inicijala uhićenog, da su ga policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminal predali u subotu Republičkom tužiteljstvu, Posebnom odjelu za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala, uz dopunu izvješća o učinjenim kaznenim djelima koja ga sumnjiče da je 22. travnja, oko 22:30 sata, u mjestu Glamočani, općina Laktaši, zajedno sa Ž.K., E.B. i B.Đ. sudjelovao u izvršenju kaznenog djela teško ubojstvo Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i kaznenog djela teško ubojstvo u pokušaju Gorana Ilića.

Uprava za organizirani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog javnog tužiteljstva nastavlja rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubojstava u Glamočanima, a u okviru ove istrage ostvarena je i suradnja sa MUP-om Republike Srbije, dodaju iz policije.

Rodoljub Gajić je, kako javljaju mediji u Republici Srpskoj, radio na osiguranju kuće Slaviše Krunića.

U Glamočanima kod Banje Luke, u pucnjavi, 22. travnja, ubijene su tri osobe, a jedna je teško ozlijeđena iz vatrenog oružja.

Ubijeni su vlasnik tvrtki "Sector Security" i "Žitoprodukt", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS" Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratitelja Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratitelj Goran Ilić ranjen.

Policija RS-a podnijela je ranije izvješće protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su 22. travnjau mjestu Glamočani, općina Laktaši, izvršile kazneno djelo teško ubojstvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaj teškog ubojstva Gorana Ilića.

Izvještajem su obuhvaćeni Željko Kovačević, koji je ubijen u noći napada, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close