Pljačka

Osuđeni ISIL-ovac uhićen zbog pljačke benzinske crpke

Informaciju o uhićenju Džinića potvrdili su za Avaz u Tužiteljstvu Kantona Sarajevo.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 10. 2020. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Almir Džinić, bivši pripadnik ISIL-a, koji je boravio na sirijskom ratištu, uhićen je u ponedjeljak zbog razbojništva u naselju Srednje kod Sarajeva, točnije pljačke benzinske crpke INA, potvrđeno je za Dnevni avaz.

Džinić je, piše Avaz, u kolovozu 2016. godine osuđen na godinu zatvora zbog krivičnog djela organiziranje terorističke grupe, a u Siriji je proveo skoro tri godine. 

Prije toga, živio je u Gornjoj Maoči, a bio je sljedbenik sada najtraženijeg bh. teroriste Nusreta Imamovića. Osuđen je nakon priznanja krivice.

Informaciju o uhićenju Džinića potvrdili su za Avaz u Tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

Kako je potvrdila Azra Bavčić, osim Džinića, uhićeni su i Abaz Sadiković i Esad Hasanbašić.

Ranije su iz MUP-a priopćili da su dvije osobe, uz prijetnju pištoljem, u ponedjeljak oko sedam sati, opljačkale benzinsku crpku INA u Srednjem, Općina Ilijaš. Oni su prilikom razbojništva koristili plinski pištolj.

''Tom prilikom NN osobe su uz prijetnju pištoljem, otuđile određenu svotu novca, a potom se putničkim motornim vozilom marke BMW, sive boje, udaljile u pravcu Semizovca. Policijski službenici PS Vogošća su u mjestu Semizovac, općina Vogošća, zaustavili putničko motorno vozilo marke BMW, kojim je upravljao vozač E.H., rođen 1993.godine, nastanjen u Tešnju, s kojim su se vozilu nalazili: A.S., rođen 1995.godine i A.Dž., rođen 1997.godine, nastanjeni u Tešnju", piše u izvještaju MUP-a KS.

Kopirati
Drag cursor here to close