Potvrđena optužnica

Organizirana skupina pljačkala u 11 općina

Vijesti / Crna Kronika | 16. 07. 2014. u 09:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac za prethodno saslušanje Županijskog suda Tuzla je potvrdio optužnicu Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije protiv Nisveta Numanovića (37), Elvedina Numanovića (30), Suvada Karanovića (35), Selmira Huskića (25), Elvedina Karahasanovića (39), s područja Općine Zavidovići, te Seniba Avdića (19) i Avde Smajlovića (50) s područja Općine Banovići, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi sa većim brojem teških krađa počinjenih na području Tuzlanske županije.

Postoji osnovana sumnja da su braća Numanović organizirali grupu kojoj su pripadali i pomenuti, a koja je u 11 općina Tuzlanske županije u razdoblju od listopada 2013. do siječnja 2014. godine počinila 37 teških krađa.

Prilikom činjenja ovih kaznenih djela provaljivali su u garaže i dvorišta i krali automobile, pomoću kojih su kasnije odlazili na različite lokacije i provaljivali u prostorije poslovnih objekata firmi, u kuće, garaže, benzinske crpke, vikendice, trgovine, kioske, štale i druge pomoćne objekte, te otuđivali uglavnom različitu visokotarifnu robu, alate i strojeve, tehničku robu, stoku i gorivo.

Procijenjeno je da su činjenjem ovih kaznenih djela sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 100.000 KM. Ukradenu robu i predmete su prodavali ili zadržavali za vlastite potrebe.

Podsjećamo, u koordiniranoj akciji policije iz Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije, urađenoj u suradnji sa Tužiteljstvom TŽ i po naredbi Županijskogsuda Tuzla, u siječnju 2014. godine su izvršeni pretresi objekata koje su ove osobe koristile na području Zavidovića i Banovića. Tom prilikom ove osobe su lišene slobode, te je pronađena određena količina ukradenih predmeta, priopćeno je iz Tužiteljstva TŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close