Tužiteljstvo BiH

Optužnica zbog zločina u Foči

Krivične radnje opisane u optužnici povezane su sa ratnim zločinima za koje je optužnice podizalo i tužiteljstvo pri MKSJ-u.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 12. 2017. u 10:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Milomira Davidovića, rođenog 1955. godine u Foči, državljanina Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni se tereti da je za vrijeme širokog i sustavnog napada vojske, paravojnih i policijskih snaga RS usmjerenog na civilno bošnjačko stanovništvo na području općine Foča, od 3. do 7. srpnja 1992. godine na području Foče, u svojstvu pripadnika VRS-a, postupao suprotno pravilima međunarodnog humanitarnog prava.

Prema navodima optužnice, nakon što je više ženskih osoba bošnjačke nacionalnosti zarobljeno u jednom selu na području općine Foča od vojnih snaga RS-a i nakon zarobljavanja smještene u Srednjoškolski centar u Foči, gdje su bile nezakonito zatvorene u navedenom razdoblju, osumnjičeni se tereti da nakon što su u dva navrata izvedene tri zarobljene žene radi silovanja, osumnjičeni ih je zajedno s drugim osobama silovao i zlostavljao.

Krivične radnje opisane u optužnici povezane su sa ratnim zločinima za koje je optužnice podizalo i tužiteljstvo pri MKSJ-u.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo zločini protiv čovječnosti.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close