Tužiteljstvo BiH

Optužnica protiv 'trojke' zbog krijumčarenja kokaina 'izuzetno velike čistoće'

Damir Nurkić i Savo Dragišić se terete za organizirani kriminal i neovlašteni promet opojnih droga, a Dobrica Dragišić za kazneno djelo davanja lažnog iskaza.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 02. 2019. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodraski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Damira Nurkića, rođenog 1981. godine u Tuzli, Save Dragišića, rođenog 1986. godine u Bosanskoj Gradišci i Dobrice Dragišića, rođenog 1959. godine u Bosanskoj Gradišci, zbog međunarodnog krijumčarenja narkotika. 

Damir Nurkić i Savo Dragišić se terete za organizirani kriminal i neovlašteni promet opojnih droga, a Dobrica Dragišić za kazneno djelo davanja lažnog iskaza. 

Prvo i drugooptuženi se terete da su tijekom 2015. godine sudjelovali u planiranju, organiziranju i krijumčarenju opojne droge kokain, izuzetno velike čistoće, iz Slovenije, preko Austrije, na područje Kraljevine Švedske. 

U optužnici se navodi da je krijumčarenje izvršeno u posebno napravljenoj pregradi u automobilu, a droga je otkrivena i zaplijenjena na trajektu koji prometuje između Danske i Švedske, u akciji švedske carine i policije. 

Zapljenom je utvrđeno da se radi o količini od oko četiri kilograma opojne droge kokain, izuzetno velike čistoće, a čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu iznosi više od 300.000 KM. 

Švedske pravosudne institucije su nakon zapljene opojne droge uhitile i procesuirale dvije osobe sa područja BiH i R Srbije, koje su osuđene na višegodišnje zatvorske kazne. 

Tijekom rada na predmetu tužitelj Tužiteljstva BiH je ostvario intenzivnu saradnju sa partnerskim institucijama Kraljevine Švedske, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close