Sud u Mostaru

Optuženima za smrt Mostarca potvrđena oslobađajuća presuda

Sud je ocijenio da optužba nije uspjela dokazati takve navode, pa su svi optuženi oslobođeni od odgovornosti.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 04. 2019. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Mostaru potvrdio je presudu Općinskog suda Mostar kojom su Mirela Kovač, Tea Dizdarević, Aleksandra Tadić, Božo Putica i Goran Rozgaja oslobođeni optužbe za kazneno djelo sudjelovanje u tuči, a koja je za posljedicu imala smrt jedne osobe - Emilijana Stojkića, prenosi Dnevni list.

Na oslobađajuću presudu optuženima, koju je izrekao sudac Dominik Krasić, žalbu je uložilo Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije. Međutim, Županijski sud je nakon vijećanja odbio žalbu Tužiteljstva i potvrdio presudu Općinskog suda Mostar.

Obranu optuženih zastupali su odvjetnici Nenad Gvozdić, Nada Dalipagić, Rizo Tvrtković, Irena Pehar i Mario Marić.

Naime, Tužiteljstvo je tvrdilo da su optuženi 5. rujna 2012. godine oko 00.30 sati u Dubrovačkoj ulici u Mostaru, u i ispred ugostiteljskog objekta – grila „Neretvanski gusar“ vlasništvo Vesne Periša, sudjelovali u tučnjavi u kojoj su Emilijanu Stojkiću nanesene teške i po život opasne tjelesne ozljede u vidu nagnječenja tkiva mozga.

U optužnici je navedeno da je optužena Aleksandra Tadić stupila u verbalnu prepirku sa istim, tijekom koje prepirke je Emilijano Stojkić udario rukom u glavu optuženu Aleksandru, nakon čega je došlo do međusobnog guranja između optuženih Kovač Mirele, Dizdarević Tee i Tadić Aleksandre sa jedne i Emilijana Stojkića sa druge strane, koje guranje je zatim preraslo u međusobno šamaranje i udaranje između sve tri optužene sa jedne i Stojkića sa druge strane.

U tučnjavu su se naknadno umiješali Božo Putica i Goran Rozgaja također udarajući Stojkića koji je tada pao na pod gdje su ga svi optuženi nastavili udarati dok nije intervenirao gost koji je izveo Stojkića izvan objekta, navodilo se u optužnici.

Međutim, Stojkić se ponovno vratio na lice mjesta gdje je ispred objekta došlo do ponovnog sukoba i tučnjave sa Mirelom Kovač koju je uhvatio za kosu pa su zajedno pali na tlo gdje ga je Mirela Kovač udarila pivskom flašom po glavi i gdje su ga svi optuženi nastavili udarati sve do trenutka kada su primijetili da se Stojkić počeo gušiti, pa je vlasnica objekta pozvala hitnu pomoć, čijim vozilom je Stojkić u komatoznom stanju i bez svijesti odvezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Nažalost, Stojkić je uslijed nagnječenja tkiva mozga nastalog posljedicom udaranja preminuo 16. rujna 2012. godine, tvrdila je optužba. Međutim, sud je ocijenio da ista nije uspjela dokazati takve navode, pa su svi optuženi oslobođeni od odgovornosti.

Obrana optuženih od početka procesa je tvrdila da optuženi nisu počinili predmetno kazneno djelo, što je Sud i potvrdio donoseći oslobađajuću presudu, prenosi Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close