Jackson Ndip

Kamerunac priznao krijumčarenje migranata preko BiH

Za optuženog koji se nalazi u pritvoru, predložena je zatvorska kazna od 13 mjeseci zatvora, kao i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 5000 eura.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 02. 2021. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za optuženog predložena kazna zatvora u trajanju od 13 mjeseci, kao i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 5000 eura.

Optuženi Jackson Ndip, rođen 1968. godine u Kamerunu, nastanjen u Francuskoj gdje je u postupku azila, u prisustvu odvjetnika, u potpunosti je priznao krivnju za kazneno djelo krijumčarenja osoba i organiziranje skupine ili udruženja za krijumčarenje migranata iz članaka 189. i 189a. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Sukladno sporazumu, za optuženog koji se nalazi u pritvoru, predložena je zatvorska kazna od 13 mjeseci zatvora, kao i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 5000 eura.

Također, od optuženog će se oduzeti i putne isprave R Francuske, koje glase na imena drugih osoba, te putne isprave Kameruna, a koje su korištene prilikom pokušaja krijumčarenja državljana Kameruna, preko Bosne i Hercegovine, prema zemljama EU.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju ovog kaznenog djela.

Potpisivanjem sporazuma, optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu, koju mu na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Optuženi Jackson Ndip, otkriven je i procesuiran kada je Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, provelo akciju kodnog naziva “Kamerun”, protiv osoba osumnjičenih da su zlouporabom tuđih osobnih dokumenata R Francuske, organizirali krijumčarenje ilegalnih migranata u čemu su otkriveni i spriječeni u Bosni i Hercegovini.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, priopćeno je. 

Kopirati
Drag cursor here to close