Kakva slučajnost

Optuženi izbjegli sud zbog bolesti i ugrozili jamčevinu od 11 milijuna eura

Pramod Mital, Radjib Das i Paramesh Bhattacharyya trebali su se izjasniti na okolnosti donošenja naredbe o proširenju istrage...
Vijesti / Crna Kronika | 02. 11. 2019. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši predsjednik Nadzornog odbora GIKIL-a Pramod Mital i bivši član Nadzornog odbora Radjib Das te bivši direktor GIKIL-a Paramesh Bhattacharyya nisu u petak došli na saslušanje u Tužiteljstvo Tuzlanskog kantona koje protiv njih vodi istragu za organizirani kriminal. Kako je izvijestila Federalna televizija, samo su se pojavili njihovi odvjetnici koji su obavijestili Tužiteljstvo da se Mital, Das i Battacharyya nisu mogli pojaviti zbog bolesti.

Pramod Mital, Radjib Das i Paramesh Bhattacharyya trebali su se izjasniti na okolnosti donošenja naredbe o proširenju istrage protiv još tri člana Nadzornog odbora - Mitalove kćerke Shristi Mital, Ivane Bunoza i Mate Pavkovića. Zbog bolesti se nisu pojavili u Tužiteljstvu, medicinsku dokumentaciju koja to potvrđuje su dostavili njihovi odvjetnici, koji nisu željeli komentirati radnje koje su obuhvaćene proširenjem istrage.

Odvjetnica Pramoda Mitala Vasvija Vidović kazala je da on ima veliki osobni interes da pristupi i da se postupak vodi jer je veliki iznos njegovog novca zaleđen.

"Budite uvjereni da će se on boriti za svoja prava. Koliko će njegovo zdravstveno stanje to dozvoliti pristup ročištu, to je druga stvar. Ono što Tužiteljstvo može uraditi je sasluđanje linkom", rekla je.

Rješenjem Kantonalnog suda u Tuzli, kojim je 30. srpnja ove godine prihvaćena jamčevina od 11 milijuna eura, ukinut pritvor i omogućeno Mitalu, Dasu i Bhattacharyya da se brane sa slobode, definirano je da će jamstvo biti ukinuto i osumnjičenima ponovo biti određen pritvor ako se uredno ne odazovu na poziv suda.

"Ukoliko ne bude opravdan taj izostanak ovom dokumentacijom i dokumentacijom koja se naknadno dostavi, onda ide procedura da se povuče kaucija, da ta sredsva budu uknjižena na račun Federacije, a da se osumnjičenim osobama odredi pritvor kako je to Tužiteljstvo i tražilo", objašnjava glasnogovornik Tužiteljstva TK-a Admir Arnautović.

Tužiteljstvo je, navodi FTV, odredilo rok obrani Mitala, Dasa i Bhattacharyya za dostavljanje dodatne dokumentacije, a nakon detaljne analize će biti poznato je li njihov izostanak bio opravdan. Obrana Mitala tvrdi da se zdravstveno stanje osumnjičenih nakon otvaranja istrage i uhićenja naglo pogoršalo. Datum njihovog saslušanja još nije preciziran, a nije isključena mogućnost da budu saslušani i videolinkom.

Kopirati
Drag cursor here to close