Kazna, zatvor od godinu dana

Optuženi Afganistanac priznao šverc migranata preko Drine

Optuženi Anil Ahmad (1999.) državljanin Afganistana, sporazumno priznao krivnju za krijumčarenje migranata, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 12. 2020. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Migranati zatečeni kako prelaze u čamcu preko Drine

Optuženi Anil Ahmad (1999.) državljanin Afganistana, sporazumno priznao krivnju za krijumčarenje migranata, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Navode kako su za optuženog predložili kazna zatvora u trajanju od 12 mjeseci.

Optuženi Anil Ahmad, rođen 1999. godine u Afganistanu, koji se nalazi u pritvoru u Bosni i Hercegovini, u potpunosti je priznao krivnju za kazneno djelo krijumčarenja osoba, za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od 12 mjeseci.
Optuženi Ahmad tereti se za krijumčarenje 10 migranata, državljana Afganistana, preko vodene granice na rijeci Drini, u mjesecu rujnu ove godine.

Predložena kazna adekvatna je ulozi i odgovornosti optuženog prilikom počinjenja navedenog kaznenog djela, navode iz Tužiteljstva BiH.

Sporazumnim priznanjem krivnje, optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Na ovaj način, predmet se u potpunosti završava i smanjuju se troškovi suđenja i postupka koji bi bili plaćeni iz proračuna BiH. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close