Slijedi deportacija

Optužen za terorizam: Rus prijetnja za nacionalnu sigurnost BiH

Služba za poslove sa strancima je stavila pod nadzor u imigracijski centar osobu koja predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 10. 2017. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 22.10.2017 godine, inspektori Službe za poslove sa strancima, na području Bijeljine, priveli su osobu M.I. državljanina Rusije, koja predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine jer se dovodi u vezu s terorizmom.

Stranom državljaninu je izrečena mjera protjerivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritoriji BiH u razdoblju od pet godina, te je stavljen pod nadzor u imigracijski centar Službe za poslove sa strancima. 

''Navedena osoba je 14.04.2017 godine uhićena na sarajevskom aerodromu jer je Interpol Moskva za njim raspisao tjeralicu zbog povezanosti s terorizmom, te se do jučer nalazio na izvršavanju mjere ekstradicijskog pritvora po rješenju Suda BiH. Kako se nisu stekli uvjeti za njegovu ekstradiciju u matičnu zemlju, osobi je ukinut pritvor, nakon čega su ga inspektori Službe priveli i stavili pod nadzor u imigracijski centar, obzirom da predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost'', priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Služba za poslove sa strancima poduzima potrebne mjere i radnje s ciljem udaljenja osobe M.I. s teritorije BiH, te će isti biti deportiran u matičnu zemlju kada se steknu neophodni uvjeti.
Služba će i u sljedećem razdoblju nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close