Italija

Oluja odnijela najmanje devet života

Talijanska civilna zaštita proglasila je najvišu razinu upozorenja u nekoliko područja gdje se očekuje da se oluje nastave tijekom dana.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 10. 2018. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje devet ljudi poginulo je u jakim olujama u Italiji, koje su pogodile više područja, priopćile su vlasti. Ministar unutarnjih poslova Mateo Salvini potvrdio je da je poginulo devet ljudi, da su četiri osobe ozbiljnije ozljeđene, dok se jedna osoba vodi kao nestala. 

Talijanska civilna zaštita proglasila je najvišu razinu upozorenja u nekoliko područja gdje se očekuje da se oluje nastave tijekom dana. 

Druga najviša razina upozorenja izdana je za centralne regije Abruco i Lacio, uključujući prijestolnicu Rim, gdje je vjetar jučer dostizao brzinu veću od stotinu kilometara na sat. 

Vatrogasne jedinice intervenirale su u 7.000 slučajeva širom zemlje, a jedan vatrogasac je poginuo kada je na njega tijekom operacije spašavanja palo drvo. 

Glavni auto-putovi u zemlji su otvoreni, a blokirane su samo sporedne prometnice.  Očekuje se da će se vrijeme popraviti do kraja dana. 



Uslijed porasta razine vode poplavljene su tri četvrtine Venecije, prenio je "Independent". 

Oluja je natjerala dužnosnike da zatvore glavna turistička mjesta u Rimu, uključujući Koloseum i Rimski forum, a zatvoren je i drevni grad Pompeja, jugoistočno od Napulja. 

Vanredno stanje proglašeno je u većini zemlje, a Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je lokalne dužnosnike u ugroženim područjima da zatvore škole i urede, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close