Hadžići i Goražde

Oduzete cigarete vrijedne oko 55.000 KM

U tovarnom dijelu uočeni su kartonski paketi, a u kojima su se prema izjavi vozača, nalazile cigarete bez trošarinskih markica UNO BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 05. 2019. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na područiju općina Hadžići i Goražde oduzeta je veća količina cigareta, ukupne vrijednosti oko 55.500 KM, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje u BiH. 

Pripadnici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Sarajevo su, uz asistenciju službenika MUP Kantona Sarajevo, Policijske postaje Hadžići, na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Raštelica, u općini Hadžići izvršili kontrolu teretnog motornog vozila marke VW "Cady“. 

U tovarnom dijelu uočeni su kartonski paketi, a u kojima su se prema izjavi vozača, nalazile cigarete bez trošarinskih markica UNO BiH. 

Nakon pretresa oduzeto je 4.600 paklica cigareta raznih robnih marki, tržišne vrijednosti oko 23.000 KM. 

I na području općine Goražde su od fizičke osobe zaplijenili 6.501 paklicu cigareta, koje nisu bile obilježene trošarinskim markicama UNO BiH, niti je bilo dokumentacije o njihovom porijeklu. 

Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 32.500 KM. 

U priopćenju UNO su najavili podnošenje izvještaja Tužiteljstvu BiH protiv odgovornih osoba zbog kaznenog  djela nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda.

Kopirati
Drag cursor here to close