UNO BiH

Oduzete cigarete i rezani duhan vrijedni 56.000 KM

Oduzeto je 8.959 kutija cigareta raznih robnih marki i 72,2 kilograma rezanog duhana.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 08. 2019. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH oduzeli su na području Sarajeva, Zenice i Foče veću količinu cigareta i rezanog duhana namijenjenog crnom tržištu u BiH. Vrijednost oduzete trošarinske robe iznosi 56.000 KM.

Ovlaštene službene osobe Uprave za neizravno oporezivanje iz Regionalnog centra Sarajevo vršila su pojačane aktivnosti na sprječavanju nelegalne prodaje trošarinskih proizvoda, (cigareta i rezanog duhana), na području Sarajeva, Zenice i Foče. Tom prilikom, po uputama i nadzoru dežurnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i u suradnji s policijskim službenicima PU Novi Grad Sarajevo, Odjela kriminalističke policije i MUP-a Zeničko-dobojske županije, izvršeno je privremeno oduzimanje 8.959 kutija cigareta raznih robnih marki i 72,2 kilograma rezanog duhana koji nisu bili obilježeni trošarinskim markicama BIH. Tržna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 56.000 KM.

Foto: UNO BiH / Oduzete cigarete i rezani duhan vrijedni 56.000 KM

Ista će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku protiv osbe za koje postoji osnovana sumnja da je počinila kazneno djelo iz članka 210 a. Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda, Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close