UNO BIH

Oduzeta tehnička roba u vrijednosti od 27.000 KM

Na tri lokacije pronađena je određena količinuatehničke i druge robe, bez prateće dokumentacije, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 27.000 KM.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 04. 2018. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje na području općine Velika Kladuša su oduzeli veću količinu tehničke i druge robe u vrijednosti 27.000 KM.

Ovlaštene službene osobe Skupine za spriječavanja krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Banja Luka, izvršili su provjeru porijekla roba u Velikoj Kladuši na tri lokacije.

Tom prilikom na tri lokacije pronađena je određena količina tehničke i druge robe, bez prateće dokumentacije, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 27.000 KM. Prilikom provjere robe, utvrđeno je da osobe kod kojih je predmetna roba pronađena nemaju dokumentaciju o porijeklu iste, odnosno dokaz da je nad spornom robom proveden redovan carinski postupak.

Protiv počininitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivaju sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neugodnosti s carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UNO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

 

Kopirati
Drag cursor here to close