Srbija

Odluka o izručenju Sanjina Sefića na Ministarstvu pravde

Vijesti / Crna Kronika | 28. 12. 2016. u 15:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Viši sud u Novom Sadu učinio je sve što je trebalo po zakonu u vezi sa izručenjem BiH Sanjina Sefića, osumnjičenog da je automobilom usmrtio dvije djevojke u Sarajevu, i odluka o tome sada je na Ministarstvu pravde, rekla je Srni glasnogovornik ovog suda Ivana Karapandžić.

Ona je navela da je Viši sud u Novom Sadu poslao 21. prosinca Ministarstvu pravde Srbije kompeltan spis predmeta u vezi sa izručenjem Sefića, koji je uhićen 12. listopada u Srbiji, piše Srna.

"Hoće li će Sefić biti izručen BiH do kraja godine ovisi od Ministarstva pravde, a ne od Višeg suda. Viši sud učinio je sa svoje strane sve što je po zakonu i trebalo da učini u vezi sa izručenjem Sefića BiH", rekla je Karapandžić.

Ona je dodala da je Ministarstvo od Višeg suda tražilo kompletan spis u vezi sa predmetom izručenja Sefića BiH, koji mu je i poslan 21. prosinca, piše Srna.

Karapandžić je pojasnila da je Viši sud bio u obavezi da Ministarstvu pravde dostavi samo pravosmoćnu odluku u vezi sa izručenjem Sefića BiH.

"To smo uredno učinili i Ministarstvo je na stolu imalo pravomoćnu odluku već do polovice prosinca. Ministarstvo je, međutim, naknadno od Višeg suda tražilo ceo spis vezan za predmet Sefić", navela je Karapandžić.

Proces u vezi sa izručenjem Sefića traje od 14. listopada kada je iz Ministarstva pravde Srbije potvrđeno da su dobili zamolnicu Ministarstva pravde BiH za Sefićevo izručenje.

Proces je usporen i ranije kada je Sefićev odvjetnik na odluku o izručenju uložio žalbu, zbog čega je slučaj privremeno završio na Apelacijskom sudu u Novom Sadu.

Sanjin Sefić uhićen je u Srbiji 12. listopada nakon što je pobjegao iz BiH zbog prometne nesreće koju je skrivio u Sarajevu, a u kojoj su poginule studenice Selma Agić i Edita Malkoč. 

Kopirati
Drag cursor here to close