Nesavjesni rad

Odbijeni prigovori Bože Mihajlovića na optužnicu Tužiteljstva BiH

Dodao je da je rok za izjašnjenje o krivnji nakon odluke o prigovorima 15 dana.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 08. 2018. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine odbio je kao neosnovane prigovore na optužnicu Tužiteljstva BiH koja bivšeg zamjenika glavnog tužitelja Državnog tužiteljstva Božu Mihajlovića tereti za nesavjestan rad u službi.

Nakon što je na službenom rasporedu suđenja Suda BiH za 20. kolovozu zakazano ročište u ovom predmetu, Mihajlović je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) potvrdio da su njegovi prigovori odbijeni.

''Prije nekoliko dana dobio sam odluku o odbijanju prigovora. Nije mi još dostavljen poziv o izjašnjenju o krivnji'', kazao je Mihajlović u telefonskom razgovoru.

Dodao je da je rok za izjašnjenje o krivnji nakon odluke o prigovorima 15 dana.

Kako javlja BIRN, Mihajlovićev branitelj Vlado Adamović uložio je prigovore na nadležnost, zastare i nepostojanja bitnih obilježja kaznenog djela, na formalne nedostatke optužnice, na zakonitost dokaza i prigovor protiv odluke o odbijanju zahtjeva za postavljanje branitelja.

Odbijaju se kao neosnovani prigovori optuženog Bože Mihajlovića, izjavljeni po odvjetniku Vladi Adamoviću, navodi se u rješenju Suda koje je dobio Mihajlović.

Prigovori su izneseni na optužnicu koja Mihajlovića tereti da je kao rukovoditelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH nesavjesno postupio u vršenju službene dužnosti.

On je optužen da je djelo počinio propuštanjem dužnosti nadzora nad radom Sadine Beridan-Zuhrić koja je radila kao daktilograf i viši referent u Tužiteljstvu BiH, piše BIRN.

''Beridan-Zuhrić je prisvojila privremeno oduzeti novac iz devet predmeta pri čemu joj je propuštanje dužnosti nadzora od strane Mihajlovića omogućilo i zadržavanje prisvojenog novca bez da bude otkriveno njeno nezakonito postupanje, a uslijed čega je nastupila imovinska šteta u iznosu preko 10.000 KM'', navodi se u optužnici.

Kopirati
Drag cursor here to close