Čekanje na istinu

Od ubojstva Vedrana Puljića prošlo je 12 godina

Bila je nedjelja i oko 400 navijača FK Sarajevo zaputilo se na utakmicu u Široki Brijeg među kojima je bio i Vedran Puljić.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 10. 2021. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlo je 12 godina od ubojstva 24-godišnjeg Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo koji je 4. listopada 2009. godine smrtno stradao u navijačkim neredima u Širokom Brijegu pred prvenstvenu utakmicu Široki Brijeg – Sarajevo.

Bila je nedjelja i oko 400 navijača FK Sarajevo zaputilo se na utakmicu u Široki Brijeg među kojima je bio i Vedran Puljić. Navijači Sarajeva pripremali su se da u Širokom Brijegu na taj dan proslave rođendan grupe koja je pod nazivom “Horde Zla” nastala davne 1987., prenosi N1.

Sat vremena prije početka utakmice došlo je do sukoba ispred stadiona Pecara. Sukobili su se navijači Sarajeva, policija i lokalno stanovništvo. Iako je svaka utakmica Sarajeva i Širokog Brijega utakmica visokog rizika, taj dan je policija, većina njih, bila u Mostaru kao podrška kolegama u susretu Veleža i Zrinjskog.

Čekanje na istinu

Nakon opće drame sukob se završio, a zbog sumnje da je počinio ubojstvo uhićen je Oliver Knezović.

Istu noć privedeni je pobjegao iz pritvora PU Široki Brijeg, skokom sa drugog sprata zgrade. Knezović također ima hrvatsko državljanstvo i odlučio se spas potražiti u susjednoj zemlji.

Već 12 godina se čeka na istinu o ovom slučaju i kažnjavanje počinitelja.

Navijači Sarajeva

Navijači Sarajeva već 12 godina aktivno na svakoj utakmici prozivaju nadležne da se pozabave ovim slučajem. Pokrenuto je niz inicijativa da se skrene pažnja na ovo ubojstvo. Sjeverna tribina koševskog stadiona nosi ime ovog mladića, Vedrana Puljića.

“Kobnog 4. listopada 2009., Vedran je usmrćen hicem iz vatrenog oružja, što je utvrđeno naknadnom obdukcijom. Za njegovo ubojstvo osumnjičen je Oliver Knezović iz Širokog Brijega, koji se sam predao i priznao pucanje na navijače, ali je nakon nekoliko dana pobjegao iz pritvora. Knezović je lišen slobode u Hrvatskoj, a 2017. godine izmijenjena je optužnica prema kojoj se on više nije teretio za ubojstvo, nego za pokušaj ubojstva i opasnu radnju s obzirom na to da je pucao ne ciljajući nikoga pojedinačno, ali pristajući lišiti života barem jednog navijača”, podsjećaju iz FK Sarajevo svake godine.

U tom sukobu šest navijača je ranjeno vatrenim oružjem, a Vedran Puljić je smrtno stradao.

Kopirati
Drag cursor here to close