Zijad Hamzić

Od države traži isplatu 6 tisuća maraka zbog mjera zabrane

Na ime troškova prijevoza do Tuzle, radi javljanja u policijsku stanicu, tužbom je zatražena naknada od 364 KM.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 11. 2019. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pripremnom ročištu po tužbi Zijada Hamzića, pravosnažno oslobođenog optužbi za zločine počinjene na području Kladnja, predloženo je vještačenje i materijalni dokazi.

Hamzić tužbom protiv BiH traži naknadu nematerijalne štete u iznosu od 6.000 konvertibilnih maraka (KM) zbog mjera zabrane pod kojima je bio u razdoblju od ožujka 2013. do rujna 2017. Godine, piše BIRN.

Punomoćnik Kenan Hadžimuhović predložio je medicinsko vještačenje na okolnosti umanjene životne aktivnosti, straha i duševne boli, te povrede ugleda i dostojanstva zbog mjera zabrane, koje su uključivale zabranu putovanja i napuštanja mjesta boravišta, te javljanje u policiju.

Na ime troškova prijevoza do Tuzle, radi javljanja u policijsku stanicu, tužbom je zatražena naknada od 364 KM.

Pravobraniteljica Nađa Hozić protivila se tužbenim zahtjevima. Ona je kazala da Hamzić ne može tražiti naknadu troškova prijevoza radi javljanja u policijsku stanicu ukoliko to nije tražio u kaznenom postupku.

Hadžimuhović je rekao da je Hamzić naplatio troškove prijevoza na suđenje u Sarajevo, ali da nije siguran da li su traženi i troškovi za put do Tuzle, javlja BIRN.

Kao dokazi su predložene i presude Suda BiH, kao i 20 rješenja o mjerama zabrane.

Hamzić i još šest lica su u rujnu 2017. pravosnažno oslobođeni optužbi za zločine počinjene na području Kladnja. Prema optužnici, Hamzić je bio komandir čete Teritorijalne odbrane (TO) Stupari.

Glavno ročište, na kojem će biti izvedeni dokazi po tužbi, zakazano je za 13. veljača.

Kopirati
Drag cursor here to close