SIPA privela jednu osobu

Novo uhićenje u slučaju krijumčarenja više od 600 kg kanabisa

Navedena osoba dovodi se u vezu s neovlaštenim prometom 666 kg opojne droge „''cannabis sativa'' koju su policijski službenici SIPA-e privremeno oduzeli dana 25. siječnja u Gradišci
Vijesti / Crna Kronika | 28. 03. 2019. u 16:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), lišili su slobode jednu osobu na području Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo 'Organizirani kriminal' iz člana 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, u vezi sa kaznenim djelom 'Neovlašteni promet opojnim drogama' iz člana 195. istog zakona.

Navedena osoba se dovodi u vezu sa neovlaštenim prometom 666 kg opojne droge 'Cannabis Sativa' koju su policijski službenici SIPA-e privremeno oduzeli dana 25.1.2019. godine u Gradišci, kao i neovlaštenim prometom oko 100 kg opojne droge 'Cannabis Sativa' koju su policijski službenici MUP-a KS dana 30.1.2019. godine, privremeno oduzeli u mjestu Tarčinu, općina Hadžići.

Iz SIPA-e napominju da su do sada po navedenoj akciji lišene slobode tri osobe koje su osumnjičene da su preko firme 'ETS' Bugojno neovlašteno prometovali 666 kg opojne droge 'Cannabis Sativa' iz Bosne i Hercegovine za Njemačku čime je prekinut još jedan lanac krijumčarenja opojnih droga u zemlje EU.

Nakon izvšene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišena slobode će uz dopunu izvještaja o počinjenom kaznenom djelu biti predata u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti realizirane su u suradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close