Podrška u borbi

Njemačka veleposlanica: Bh. građani trebaju znati koliko je korupcija štetna

Veleposlanica SR Njemačke podržava borbu protiv korupcije u BiH
Vijesti / Crna Kronika | 17. 01. 2018. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: APIK

Veleposlanica Savezne Republike Njemačke u BiH Christiane Hohmann danas je posjetila Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) u Istočnom Sarajevu, gdje je razgovarala s direktorom Agencije Hasimom Šabotićem i njegovim zamjenicima Draganom Slipcem i Draganom Anđelićem.

Rukovodstvo Agencije upoznalo je gošću s nadležnostima i djelokrugom rada Agencije, dosadašnjim rezultatima koji su ostvareni na polju prevencije i koordinacije borbe protiv korupcije u BiH, kao i aktivnostima koje Agencija namjerava provesti.

Rukovodstvo Agencije njemačku veleposlanicu je upoznalo i s problemima s kojima se ta institucija susreće u radu, te iznijelo viziju za njihovo djelomično prevazilaženje.

Hohman je dala bezrezervnu podršku borbi protiv korupcije u BiH, te naglasila spremnost Veleposlanstva SR Njemačke da pruži pomoć Agenciji u aktivnostima koje provodi kada je riječ o prevenciji i koordinaciji borbe protiv korupcije u BiH.

Posebno je podcrtana potreba za podizanjem javne svijesti građana o štetnosti korupcije u BiH, te je naglašena važna uloga te agencije u tom procesu.

Obje strane izrazile su zadovoljstvo današnjim vrlo produktivnim sastankom, kako je ocijenjen razgovor veleposlanice Hohman s rukovodstvom APIK-a, te je iskazano uvjerenje da je ovo tek početak uspješne suradnje Veleposlanstva SR Njemačke i APIK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close