Srebrene poluge

Nijemac pokušao krijumčariti srebro kroz BiH

Podignuta optužnica protiv jedne osobe zbog krijumčarenja plemenitih metala
Vijesti / Crna Kronika | 21. 06. 2018. u 15:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Wagnera Nikolausa Andreasa Stefana Ludwiga (1988.) iz Njemačke zbog krijumčarenja plemenitih metala.

Optuženi se tereti da je 7. kolovoza 2017. godine, na graničnom prijelazu Brod, prilikom izlaska iz BiH u vozilu pokušao prokrijumčariti veću količinu srebra, 12 srebrenih poluga i 19 komada srebrenjaka - kovanih srebrenih novčanica tržišne vrijednosti oko 11.500 KM.

Srebrene poluge i srebrenjake nije prijavio ovlaštenim carinskim službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, a u počinjenju krijumčarenja optuženi je otkriven i spriječen u namjeri da izađe iz BiH od službenika Granične policije i Uprave za indirektno oporezivanje.

Optuženi se tereti da je preko carinske linije prenio robu veće vrijednosti, izbjegavajući mjere carinske kontrole te time počinio krivično djelo krijumčarenje iz Kaznenog zakona BiH, a optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close