Vareš

Nije šest, nego pet: Među uhićenim kradljivcima šume i predsjednik SDA?!

Neusuglašenost u broju uhićenih između MUP-a ZDK i Tužiteljstva ima jednostavan razlog.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 02. 2018. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šumska krađa, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, krivotvorenje i primanje dara, krivična su djela navedena kao razlog nedavnog privođenja šest osoba u Varešu. Kako je objavio Žurnal, uhićeni su uposlenici Šumsko-privrednog društva i Kantonalne uprave za šumarstvo Kenan Kamenjaš, Džafer Zubača, Jasmin Numanović, Adem Rapić i Mehmed Mahmutović te Edin Ibrišimović, vlasnik drvoprerađivačke firme.

Žurnal je potom upitao MUP ZDK koliko je uhićenih predano Tužiteljstvu ZDK i ukoliko neko od navedenih nije, što je tome razlog.

''Naglašavamo da je svih šest osoba lišenih slobode predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršitelja'', bio odgovor je iz MUP ZDK-a.

''Obavještavamo Vas da je Kantonalnom tužiteljstvu Ze-do kantona od strane MUP-a ZDK predano pet (5) lica (i to lica inicijala K.K., Z.Dž, N.J., R.A. i M.M)", na isto pitanje odgovaraju iz Tužiteljstva ZDK-a.

Neusuglašenost u broju uhićenih između MUP-a ZDK i Tužiteljstva ima jednostavan razlog. Kako saznaje Žurnal, jednog od uhićenih MUP je nakon uhićenja zadržao duže od zakonom predviđenih 24 sata i on je zbog te, recimo greške, morao biti pušten na slobodu.

''Prema našim izvorima, cijela je akcija imala 'neugodan' razvoj događaja. Kenan Kamenjaš, jedan od uhićenih, predsjednik je OO SDA Vareš'', piše Žurnal. 

Tijekom posebnih istražnih radnji, u prisluškivane razgovore ''nakačeni'' su i razgovori s pojedinim višim dužnosnicima ove stranke koji po neke mogu biti kompromitirajući. Iako bi to trebao biti ''zgoditak'', pojedinim policijskim dužnosnicima je ovakva situacija ''noćna mora'', naročito ako ih je stranka dovela i održala na toj funkciji, navodi Žurnal.

''Već duže vrijeme uočljiva je interesna sprega između tužiteljstva i MUP-a ZDK, koja se ogleda u međusobnoj 'pomoći' pri zapošljavanju članova obitelji, kao i 'razvodnjavanje' istraga o nelegalnom zapošljavanju u javnim poduzećima i institucijama ZDK, gdje je mnogo imena obiteljski povezanih s inspektorima i nekim tužiteljima. Onom dijelu inspektora i tužitelja koji bi htjeli pošteno raditi svoj posao, na razne načine se od strane rukovodstva otežava rad na takvim i sličnim predmetima'', naveo je Žurnal.

Kopirati
Drag cursor here to close