U tri mjeseca 61 slučaj napada

Ni policija više nije sigurna

Tijekom tri mjeseca 2019., evidentiran je 61 slučaj napada i sprečavanja službenih osoba u vršenju službene radnje, što svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i da su oni svakodnevno izloženi rizicima tijekom obavljanja poslova.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 04. 2019. u 10:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladić iz Srebrenice, inicijala N.J., uhićen je u Banjoj Luci, nakon što je nožem napao policajce prilikom pokušaja da ga legitimiraju. Neslužbeno slobode je lišen 23-gdišnji Nikola Jakovljević, zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Policajcima, koji su ga 5. travnja, pokušali legitimirati prvo je izjavilo da nema dokumenta, te je zatim izvadilo nož i krenulo prema jednom od njih, koji ga je svladao i lišio slobode.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta, dostavi izvještaj protiv N.J. za kazneno djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

''Na području Policijske uprave Banja Luka, tijekom tri mjeseca 2019., ukupno je evidentiran 61 slučaj napada i sprečavanja službenih osoba u vršenju službene radnje, što svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i da su oni svakodnevno izloženi rizicima tijekom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve s ciljem zaštite građana i njihove imovine - navode iz policije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close