Pismo

Nezakonite aktivnosti borca protiv korupcije?

U pismu se navodi da je direktor APIK-a nezakonito povukao suglasnost suradnicima za obavljanje dodatnih djelatnosti, odnosno onih na međunarodnim projektima u borbi protiv korupcije.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 02. 2019. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvoro članova rukovodstva Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) tvrde kako direktor Agencije Hasim Šabotić već duže donosi nezakonite naredbe i odluke, zastrašuje službenike i prijeti im, narušavajući tako njihovo dostojanstvo i moralni integritet, prenosi Srna pisanje Dnevnog avaza.

Naime, u pismu koje su Šabotiću poslali pomoćnici direktora Vladica Babić, Mevludin Džindo i Milenko Grujić, te šef Odjeljenja ureda Danka Polovina Mandić navodi se da je direktor APIK-a nezakonito povukao suglasnost suradnicima za obavljanje dodatnih djelatnosti, odnosno onih na međunarodnim projektima u borbi protiv korupcije.

Kako piše Dnevni avaz, oni tvrde da je Šabotić bez ikakvog zakonskog uporišta za takvu odluku naredio formiranje novog registra i dosjea za suglasnost zaposlenima koji ubuduće žele obavljati ove poslove.

''Izuzimanje dokumentacije iz personalnih dosjea službenika i njihovo iznošenje iz ustanove bez reversa, znanja i suglasnosti onih iz čijih je dosjea uzeta dokumentacija, kao i formiranje posebnih dosjea i registara u ovu svrhu u suprotnosti je s jasno propisanim procedurama na koji način se čuvaju navedene suglasnosti'', navodi se u pismu.

Službenici APIK-a ističu da Šabotić svojim postupcima narušava i ugled agencije.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close