Iznudili 250.000 KM

Neviđeni seks skandal u Katoličkoj crkvi u BiH: Svećenika ucjenjivali porno snimkama

Vijesti / Crna Kronika | 19. 09. 2017. u 11:37 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezapamćen skandal potresa Katoličku crkvu u BiH, nakon što su tri osobe uhićene i pritvorene zbog sumnje da su seks-snimcima ucijenjivale katoličkog svećenika I.K. iz Modriče od koga su naplatile oko 250.000 KM da ne objave eksplicitne snimke njegovog seksa sa ženama.

Kako je potvrđeno "Novostima", za ucjenu su osumnjičeni Aleksandar Vasiljević i Saška Kovačević iz Doboja i Milo Joksimović iz Modriče. Vasiljević i Kovačevićeva uhićeni su 16. kolovoza u akciji "Steroid", koju su proveli inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i PU Doboj. U nastavku akcije 28. kolovoza uhićen je i Joksimović.

''Njima se na teret stavlja kazneno djelo ucjene, odnosno da su od katoličkog svećenika I.K. naplatili 250.000 KM da ne objave snimke na kojima se vidi da je prekršio celibat i imao seksualne odnose sa ženama. Radi se o najmanje tri snimke s dvije različite žene, koje su, po svemu sudeći, snimili osumnjičeni'', kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da je svećenik mjesecima plaćao osumnjičenima za šutnju novčano, a ponekad i u skupoj robi. Za isplatu je koristio i župni novac, a najvjerojatnije i donacije vjernika, jer je tražene iznose isplaćivao u sitnim apoenima od po 10 i 20 KM. Kada više nije mogao podnijeti namete osumnjičenih, odlučio je sve prijaviti policiji.

''Provedena je detaljna istraga, i Kovačević i Vasiljevićeva su uhvaćeni u zamku. Uhićeni su nakon što su u označenim novčanicama i na unaprijed dogovorenoj lokaciji od svećenika uzeli 15.000 KM'', pojasnio je izvor iz policije.

Tijekom istrage ispitano je i saslušano više svjedoka, da bi u nastavku akcije policija uhitila i Milu Joksimovića zbog sumnje da je sudjelovao u ucjeni.

Rješenjem Osnovnog suda u Doboju svima je određen jednomjesečni pritvor, koji je u odnosu na Vasiljevića i Kovačevićevu prošlog tjedna produžen za još dva mjeseca.

Na službeni upit "Novosti", u PU Doboj je potvrđeno da su tri osobe uhićene zbog ucjene, ali detalje nisu otkrivali.

''U akciji 'Steroid' 16. kolovoza ove godine dvije osobe su lišene slobode zbog sumnje da su počinile kazneno djelo ucjene. Po naredbi Osnovnog suda u Doboju izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata, te vozila koja osumnjičeni koriste, pri čemu su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem kaznenom postupku'', navode u PU Doboj.

U policiji navode da je u nastavku akcije 28. kolovoza u Modriči uhićena još jedna osoba.

Svećenik I.K. koji je bio žrtva ucjene u telefonskom razgovoru nije želio komentirati ovaj slučaj, kao ni činjenicu da je prekršio celibat. ''Ne bih volio da to ide u javnost'', rekao je I. K. za Novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close