'Sin iz Norveške'

'Neobični susreti' na ulicama Mostara: Građani na meti novih prevara

Pitao ju je za prijatelje iz Norveške, i kad se ispostavilo da ih ona zaista ima, krenuo je s konstrukcijom priče.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 02. 2019. u 12:21 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predstavio se kao sin mojih prijatelja iz Norveške, koji su prije rata otišli iz Mostara. U početku mi je bilo malo čudno, jer je to bio slučajni susret na cesti, no bio je jako srdačan, ljubazan, komunikativan i jednostavno sam mu povjerovala'', tim riječima počinje svoju priču za Bljesak.info pedesetogodišnja Mostarka koja je, kako se kasnije ispostavilo, bila žrtva neobične prevare.

Kako govori, pitao ju je za prijatelje iz Norveške, i kad se ispostavilo da ih ona zaista ima, krenuo je s konstrukcijom priče.

'Krupan, srednjih godina'

''Rekao je kako nije bio dugo u Mostaru, pozvao me na kavu, sjeli smo i ispričali se. Rekla sam da ga nisam odmah prepoznala, na što je on komentirao kako se udebljao, te da je prošlo dosta vremena, što sam mu, onako na prvu i povjerovala. Nakon nekog vremena, pri samom rastanku, tražio je od mene novac, oko 150 eura, jer su mu navodno trenutno blokirane kartice te bi mi taj novac, kako je rekao, vratio prilikom sljedećeg susreta'', opisuje nam detalje ovog susreta Mostarka, čiji je identitet poznat redakciji.

Mladić je, kako govori, srednjih godina i 'krupnije' građe, a nakon razgovora s prijateljima i obitelji, saznala je i da su neki od njih bili žrtve ovih 'neobičnih susreta' na cesti.

Meta umirovljenici

''Dosta od njih mi je reklo da ovaj, i mladići slični njemu, 'operiraju' po ulicama Mostara, te da su im meta uglavnom umirovljenici koje takvim uvjerljivim nastupom uvjere u svoj lažni identitet.

Uvijek se radi o sinu nekih prijeratnih poznanika, koji se nisu dugo vidjeli. Nakon okolišanja dođe do pitanja o pozajmici i pokušaja izvlačenja novca'', objašnjava nam i ističe kako pokušaj prevare nije prijavlila mostarskoj policiji.

MUP HNŽ bez prijava

Informaciju o ovim 'neobičnim prevarama' na ulicama Mostara potražili smo i u MUP-u HNŽ, te se ispostavilo kako ni u ovoj, a ni u 2018. godini, nemaju evidentiran niti jedan slučaj ovakvog tipa prevare.

''U ovoj, a niti u prethodnoj godini nemamo informaciju da je u našu postaju prijavljena ovakva vrsta prevare'', rekao je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a Ljudevit Marić.

Iako ni ova pedesetogodišnjakinja nije pokušaj prevare prijavila MUP-u, svoju priču željela je podijeliti kako bi bar upozorila druge da ne nasjedaju na ovakve upade.

''Sreća u cijeloj ovoj priči je da ja u tom trenutku nisam imala novaca kod sebe, jer da jesam, on je bio tako uvjerljiv da bi mu ih ja zasigurno i dala'', govori pedesetogodišnjakinja i u šali dodaje kako se ispostavilo da je 'nekad i dobro ne imati para'.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close