Bez struje i vode

Neizvjesna noć u Sokocu: Muškarac i dijete zarobljeni u snijegu

Naveo je da mehanizacija radi na održavanju magistralnih puteva i da su angažirane i privatne mašine koje će tijekom noći krenuti prema selima.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 02. 2020. u 23:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik općine Sokolac Milovan Bjelica rekao je za RTRS da je na području ove općine veoma teška situacija, te da su zbog jakog vjetra i snježnih smetova sva sela bez struje, a cijeli grad bez vode.

Bjelica je rekao da je na putu udaljenom 20 kilometara od Sokoca palo drvo, te da su u automobilu zarobljeni muškarac i dijete. Istaknuo je da su dvije ekipe odmah poslane na teren i da će im pomoć uskoro biti pružena.

On je rekao da građani Sokoca ulaze u tešku i neizvjesnu noć, te da snježni nanosi u pojedinim selima premašuju dva metra.

Naveo je da mehanizacija radi na održavanju magistralnih puteva i da su angažirane i privatne mašine koje će tijekom noći krenuti prema selima.

''Putni pravci prema centrima mjesnih zajednica su najvećim dijelom prohodni, ali su sela sva blokirana. U stalnom sam kontaktu sa zapovjednikom Policijske stanice i direktorom Šumskog gazdinstva čije su ekipe na terenu prema Kaljini, gdje je dosta stabala palo na put i stvorilo dodatne probleme'', rekao je Bjelica.

Na području općine Sokolac, zbog prekida u snabdijevanju strujom, otežano je i funkcioniranje mobilne telefonije.

Zbog snježnih smetova i vjetra u većem dijelu BiH otežan je promet, javlja RTRS.

Kopirati
Drag cursor here to close