Dvije godine poslije

Ne nazire se početak suđenja zbog smrti Šabana Šaulića

Za dvostruko ubojstvo iz nehaja, nanošenje tjelesne ozlijede iz nehaja, kao i opasne radnje u prometu te vožnju bez vozačke dozvole, optužen je 36-godišnji Nijemac, turskog porijekla.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 01. 2021. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije godine nakon smrti pjevača Šabana Šaulića na autocestikod Bilefelda i dalje se čeka početak suđenja.

Ono se odlaže zbog pandemije, iako je krivac priznao ubojstvo iz nehaja, piše DW.

Okružni sud u Geterslou je početkom 2020. otkazao prvo ročište, zbog pandemije. Ni godinu dana kasnije, prema riječima direktora suda u Geterslou Ayela Mayera, nema datuma za početak suđenja.

Razlog za to su pooštrena pravila za ulazak u Njemačku, zbog pandemije.

''Oštećeni koji su se pridružili kao tužitelji trenutno ne mogu doći u Njemačku'', kazao je Majer za novinsku agenciju dpa.

Šaulić je na Balkanu i među svojim sunarodnjacima u Njemačkoj imao mnogo obožavatelja i bio je velika zvijezda, piše list Westfallen Blat.

Prije tragične nesreće, 67-godišnji Šaban Šaulic je u Bilefeldu održao svoj posljednji koncert.

Nakon koncerta, tijekom noći na putu ka zračnoj luci, zajedno sa klavijaturistom Mersadom Kerićem, zadobio je smrtonosne ozlijede u prometnoj nesreći na autocestiA2, u blizini Getersloa. Obojica su preminula u bolnici. Treća osoba koja je bila u automobilu je teško ozlijeđena.

Za dvostruko ubojstvo iz nehaja, nanošenje tjelesne ozlijede iz nehaja, kao i opasne radnje u prometu te vožnju bez vozačke dozvole, optužen je 36-godišnji Nijemac, turskog porijekla, rođen u Geterslou. Prema navodima Okružnog suda, on je priznao krivicu.

Kopirati
Drag cursor here to close