Asja na slobodi

Natalija koja je organizirala prostituciju u Mostaru pobjegla u Ukrajinu

Asja na slobodi, Natalija u Ukrajini
Vijesti / Crna Kronika | 19. 08. 2021. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Getty

U Sudu BiH održano je ročište povodom prijedloga Tužiteljstva BiH da se dvjema Ukrajinkama Asmik Zhdanovoj zvanoj Asja i Nataliji Nachinkin odredi pritvor.

Ukrajinke osumnjičene za međunarodno navođenje na prostituciju u lipnju su puštene iz pritvorske jedinice Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, gdje su boravile od 26. siječnja.

Kako je potvrdila odvjetnica Nada Dalipagić za Avaz, koja zastupa Asju, utvrđeno je da je Natalija Nachinkin u međuvremenu pobjegla u Ukrajinu.

Državni tužitelj Oleg Čavka na ročištu je povukao prijedlog za pritvor Asje zbog korektnog držanja.

Inače, Tužiteljstvo BiH je 23. srpnja podiglo optužnicu protiv njih, a terete se da su od početka 2019. pa sve do 26. siječnja ove godine na području Mostara i Banje Luke, djelujući zajedno i u međusobnom dogovoru, organizirale grupu ljudi radi vršenja krivičnih djela međunarodno navođenje na prostituciju i međunarodna trgovina ljudima.

U optužnici se navodi da su optužene, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, vrbovale strane državljanke, uglavnom s područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodile u BiH, pronalazile smještaj i iskorištavale radi pružanja seksualnih usluga za novac, što je kod nekih od žrtava dovelo do teških posljedica po tjelesno i duševno zdravlje.

Kopirati
Drag cursor here to close