vizualno promatranje rijeka

Nastavljena potraga za Mulićem

Nastavljena potraga za Aldinom Mulićem, vizualno promatranje rijeka
Vijesti / Crna Kronika | 28. 12. 2017. u 10:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I danas, šesnaesti dan, nastavljena je potraga za nestalim Aldinom Mulićem, ali smanjenim intenzitetom.

Vrši se vizualno promatranje rijeka a sve u cilju pronalaska tijela Mulića, koji je 13. prosinca upao u rijeku Miljacku na Dolac Malti, općina Novo Sarajevo.

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) uputila je zahtjeva za pomoć u promatranju rijeka Bosne i Save Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske i Odjeljenju za javnu sigurnost, pododjelu za zaštitu i spašavanje Brčko Distrikta BiH, saopćeno je iz FUCZ. 

RUCZ angažirat će dvije posade koje će vršiti promatranje rijeke Bosne na potezu od Doboja do Šamca i rijeke Save na prostoru općine Šamac, dok će ispred Brčko distrikta BiH biti angažirana tri čamca sa devet članova na vizualnom promatranju obala rijeke Save na potezu od Šamca do Brčkog.

Već ranije, Federalna uprava civilne zaštite, obavjestila je: Agenciju za vodno područje rijeke Save, koja je stupila u kontakt sa poduzećima Vodopripreveda „Posavina“ d.o.o Odžak, „DEJOKOP“ d.o.o Bok Orašje i „Den Alm Company“ d.o.o Lukavac, a u cilju vizualnog promatranja i njihovog doprinosa u potrazi za nestalom osobom.

Osim toga obavještena su i  ribolovna udruženja, udruženja ekologa,  da i oni daju svoj doprinos u vizualnom promatranju rijeka i  ukoliko uoče neke tragove da odmah obavjeste Federalnu upravu civilne zaštite, Operativni centar FUCZ. 

Kopirati
Drag cursor here to close